Vilka tar platserna på pallen bakom Hampus Rydman?

Får vi se dessa tre förarna på pallen i helgen?

Hampus Rydman har varit årets dominant i Ginetta GT5 Challenge. Redan i Falkenberg i mitten av juli stod det klart att han tagit sin andra raka titel. Men bakom honom har det varit desto jämnare och inför finalen på Mantorp Park kommande helg är det inte avgjort vilka som ska sluta tvåa och trea.

Årets stjärnskott – 16-årige Daniel Andersson – har ett bra grepp om andra platsen. Hela 43 poäng skiljer honom från trean Anders Gustavson och eftersom denne sålt sin bil och inte kommer till start, är det Amalie Wichmand närmast bakom som utgör enda hotet. Men då det endast återstår 51 poäng att köra om måste den unga danskan få till en perfekt helg, samtidigt som Daniel misslyckas helt. Ett knappast troligt scenario så det mesta talar för att Daniel Andersson blir runner-up och dessutom säkrar Junior-RM.

Amalie har dock mycket goda förutsättningar att komma trea totalt, och det blir i så fall första gången sedan 2007 som en kvinnlig förare lyckas med det. Den gången var det Jenna Brorsson som slutade trea efter Rikard Bengtsson och Hampus Rydman. Men Amalie måste genomföra en stabil helg för 20 poäng bakom ligger Linus Ahlström, medan även Jesper Ramsberg har en teoretisk möjlighet, men den bygger helt på att de båda framför kammar noll och Jesper vinner båda loppen…

Med 21 bilar anmälda är det upplagt för två spännande race och allt avgörs på lördagen.

En välfylld dag med finaler också för Porsche Carrera Cup, GT4, TCR, V8 Thundercars och Formula Nordic.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark