Vem vinner Ginetta GT5 Challenge 2017?

Raceweek på Kinnekulle Ring

Ginetta-klassen är redan framme vid sin final i samband med Kanonloppet på Karlskoga Motorstadion kommande helg. Två deltävlingar – en på lördag och den sista på söndag – kommer att avgöra var de ädlaste pokalerna hamnar. Och efter dramatiken på Kinnekulle Ring senast är det en minst sagt öppen historia.

I Ginetta GT5 Challenge minskade Otto Gullbergs ganska stora försprång och han är nu bara sex poäng före Sebastian Arenram. Det innebär att den senare kan avgöra på egen hand genom att vinna båda tävlingarna. För Otto gäller det att hålla Sebastian bakom sig så är titeln hans, oavsett vilken placering han kör in på. Ett möjligt scenario där Gullberg tar två tredjeplatser och Arenram två andra placeringar skulle innebära att de hamnar på samma poäng. I så fall avgör antalet segrar och där står det 4-3 till Otto Gullberg. Eller om någon av dem tar en extra poäng för pole position.

Den ende som teoretiskt kan utmana duon Gullberg/Arenram om titeln är Anders Gustavson. Han ligger 50 poäng efter ledaren och enda chansen är att han vinner de avslutande tävlingarna samt tar poängen för pole position. Samtidigt måste de båda i täten gå helt lottlösa från helgen. Ett riktigt långskott med andra ord… Men Anders kan mycket väl få en avgörande roll i hur det går i mästerskapet för på Kinnekulle var han den som tog flest poäng – med en seger och en andra plats.

G20 Cup stod från början mellan Daniel Axelsson och Joakim Stridh men efter att Daniel avstått en helg och Stridh brutit fyra gånger i rad, har Andreas Lundin seglat upp som en tänkbar utmanare. Visserligen leder Axelsson men bara med sex poäng medan Stridh är ytterligare 23 bakom. 

En ovanligt tidig avslutning för Ginetta innebär inte att säsongen är helt slut. Den 3 oktober ordnas test för att försöka möta det hela tiden ökande intresset för klassen. Ett par veckor senare – den 17-18 oktober – bär det iväg till England och fabriksbesök. Dag 2 finns möjlighet att testa på Ginetta´s egen bana – Blyton Park. Än finns några platser kvar och intresserade kan höra av sig på mail – lindstromleif5@gmail.com.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark