Västkustloppet nästa för Ginetta GT5 Challenge

STCC i Anderstorp

Marcus Annervi kommer till sin hemmabana i klar ledning efter tre segrar och en andra plats. På Ring Knutstorp var han överlägsen i båda heaten men på Scandinavian Raceway i Anderstorp fick han hård konkurrens av förre Ginetta-mästaren Hampus Rydman. En seger vardera efter två spännade race.

Bakom denna duo verkar Niclas Harbig och Emil Dose vara de som kan utmana. Niclas som kört i serien sedan 2015 har mycket erfarenhet av både bil och banor, medan den 17-årige dansken kom till Ginetta i fjol efter flera år i internationell karting. Båda har besökt  prispallen i år och väntar på att få ta emot segerbucklan när tillfälle ges.

Fyra favoriter men bakom dom är det betydligt mer ovisst. Filip Engdahl har öppnat bra och ligger femma, strax före Andreas Lundin. Senast i Anderstorp visade Rasmus Hedberg riktigt bra form och knep en tredje plats i första loppet. Han var på väg mot en bra placering även i heat 2 men hamnade utanför banan och tvingades bryta. Starkt körde också Rasmus Hultgren med en sjätte- och en femte plats. Båda tillhör det unga gardet och de delar inte bara förnamn, de är dessutom födda samma år och fyller 16 i år.

Jonas Källström var snabb premiärhelgen men på Scandinavian Raceway fungerade det inte lika bra. Återstår att se om han kan hitta tillbaka på korta, snabba Falkenbergs-banan. Ytterligare sex förare – Niklas Kristiansson, Jesper Ramsberg, Mikael Karlsson, Alexander Holmberg, Linus Ahlström och Amalie Wichmand – har tagit poäng, medan sju väntar på att de ska hamna Topp-10 vid någon tävling.

Två ovissa tävlingar väntar lördag-söndag med ett heat varje dag. En späckad tävlingshelg med STCC/TCR som huvudnummer. V8 Thundercars, Formel, Legends och SSK-serien samsas om utrymme i depå och på banan. Därtill en klass för motorcyklar, som ska påminna oss om den tid när Västkustloppet innehöll tävlingar för både två- och fyrhjuligt.

Ginetta och SSK-serien kommer att streamas live på sbf.play.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark