Varför satsar ett teknikkonsultföretag på ett trebilsteam i Svenska Ginetta GT5 serien? 


Kanonloppet i Karlskoga med STCC & SPVM

Den frågan är det många som ställer sig när vi berättar om m4 Solutions satsning inom Ginetta-serien som startade redan under 2016. För oss är svaret är enkelt. Ett passionerat intresse för teknik, gemenskap, engagemang och en strävan att ständigt förbättra oss, både på och utanför racerbanan. 
Att sedan alla tre förarna arbetar på m4 är förstås extra roligt.

Det finns många likheter mellan att lyckas inom motorsporten och att driva ett företag med visionen att bli ”den odiskutabelt bästa arbetsgivaren i Sverige för handplockade konsulter”
Att ständigt leta efter små förbättringar eller se möjligheterna där andra bara ser hinder är bara några exempel.

Vår satsning inom motorsporten har visat sig vara en utmärkt mötesplats och vi kommer även i år att ordna ett antal aktiviteter riktade till våra kunder och medarbetare i samband med de olika deltävlingarna. 
Aktiviteterna är mycket uppskattade och eventet m4 Racing Day på Ljungbyhed Park har nästan växt med 100% för varje år.

Vår nya förare för året, Carl-Johan H, är ett lysande bevis för att den goda team-andan smittar av sig. 
Han hängde med i teamet under några av tävlingarna och på Kinnekulle så var han fast…. Dessutom så har vår framfart på banorna redan genererat nya affärer och samarbeten för m4 vid sidan av banan. Ett sådant exempel är vårt nya verksamhetsområde ”Process och Energi” , som vi startat tillsammans med Joakim Ramsberg som driver det konkurrerande Ginetta teamet LM-Motorsport. ”Vi är konkurrenter på banan och kollegor på jobbet” flikar Joakim Ramsberg in med glimten i ögat. ”

Spännande och tät racing, den fina stämningen och den goda gemenskapen i Ginetta-serien bidrar till att man mer än gärna tar med sig kunder och medarbetare till depån och upp på läktarna” berättar Mikael Karlsson, en av grundarna och ägarna till m4 Solutions som själv tävlar i en av tävlingsbilarna, Ginetta #4.

Målen inför årets säsong är högt satta och vårt eget förarproffs Niclas Harbig (som arbetar som testförare på m4och CEVT till vardags) visade under 2017 genom sina Pole positions och snabbaste varv att potentialen för att komma högst upp på pallen finns. ”Vi vill som team vara den naturliga mötesplatsen i depån, och samtidigt vara det team som övriga team vill mäta sig med” berättar teamchefen Jan-Åke Stigborg med ett ödmjukt men bestämt leende.

Låt nu tiden gå extra fort tills vi ses på premiärtävlingen på Ring Knutstorp i Maj!! //m4 Racing

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark