Vår svenska racinghistoria

Utan historia – ingen framtid. Huruvida det stämmer kan förstås diskuteras, men helt klart betyder det som varit mycket för många. Inte minst inom sportens värld där gamla rekord, resultat och bedrifter fortsätter att engagera och beröra. Bilsporten har en lång historia och det gäller också den svenska. Man brukar säga att tävlingar förekommit nästan lika länge som bilen funnits.

På nätsidan svenskracing.se kan man hitta resultat och rapporter från i stort sett alla bantävlingar som körts i landet. Eldsjälen Bengt-Åce Gustavsson har gjort ett jättejobb när han samlat ihop alla resultatlistor och presenterat dem på ett tillgängligt sätt för alla som är intresserade av bilsport. Åren 1922-1985 samt 1995-2020 är klara och de som återstår räknar han med att kunna klara av under de närmaste två åren.

Som alla förstår tar det här väldigt mycket tid och därför är det viktigt att vi som gillar bilsporten och dess historia också visar vårt stöd. För den obetydliga summan av 199 kronor per år blir man medlem i svenskracing och får tillgång till fler sökvägar samt mer statistik. Viktigast av allt ger man sin support och medverkar därmed till att det här viktiga jobbet kan fortsätta.

Gå in på https://www.svenskracing.se/register/ och se till att bli medlem redan idag – och bidra till att svensk racing både kan visa upp sin spännande historia och det som händer i framtiden!

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark