Unge Emil Dose från Danmark satsar på Ginetta GT5

mms_20170208_203327

Den framgångsrike kartingföraren Emil Dose tar nu steget till stor bil. Han gör det genom att satsa på svenska Ginetta GT5 Challenge i en helt ny G40. Den blott 16-årige dansken har ett gedigen karriär bakom sig i karting – med totalseger i Central European Championship (Rotax) förra säsongen som en av höjdpunkterna. Han slutade trea i German Championship (Rotax Senior), tvåa i Trofeo Margutti (OK) samt 10:a i EM (OK).

Målet för Emil är att köra internationell GT-racing och som många andra ser han Ginetta G40 som den bästa starten på en sådan karriär. Om det blir en eller två säsonger i den svenska serien beror helt och hållet på resultaten första året, men en treårsplan är redan utstakad och den innehåller England som nästa etapp.

Emil´s Ginetta G40 kommer att drivas av nystartade projektet ”Ginetta Sweden” i samarbete med Double H Motorsport. Förutom själva serien – som i år innehåller tävling på norska Rudskogen men än så länge ingen i Danmark – är ett antal testtillfällen planerade.

Emil Dose blir ännu en i raden av tonåringar som tävlar i Ginetta-serien. Övriga är Rasmus Hedberg, Filip Engdahl, Jesper Ramsberg, Rasmus Hultgren och Andreas Lundin. Och fler kan vara på väg…

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark