Tufft för svenskarna på Zandvoort

Att möta brittiskt motstånd visade sig svårt även när tävlingarna kördes på neutral mark.  En gång per år gör Ginetta GT5 Challenge UK ett besök utanför öriket och denna gång var det Zandvoort strax utanför Amsterdam som var värdplats. En bana man inte kört tidigare i mästerskapet. Något som öppnade vissa möjligheter för de båda svenska deltagarna Niclas Harbig och Alexander Holmberg.

Det visade sig dock att de snabbaste britterna befinner sig i en annan liga vad gäller tempo och att hamna Topp-10 skulle visa sig vara svårt. Att samtliga tre lopp drabbades av ett antal gulflagg och SC gjorde inte saken enklare.

Men bakom den absoluta toppen hängde de båda med riktigt bra. Första deltävlingen var Holmberg nr 16 i mål med Harbig precis efter. Lite förbättringar i Race 2 med Harbig 13:e och Holmberg 15:e. Söndagens sista tävling slutade mindre bra för Alexander Holmberg som hamnade i räcket med en del skador på bilen som följd. Niclas Harbig missade starten men körde upp sig till 15:e innan en krasch tvingade ut säkerhetsbilen när fem minuter återstod av loppet. En situation som höll i sig till mål.

Fjolårssegraren Ollie Chadwick gjorde come-back och vann två av loppen medan Lewis Brown vann ett.

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark