Tekniska problem stoppade Fredrik Blomstedt på Spa-Francorchamps

8652053364_08b08a68b9_b

Förväntningarna var stora inför Fredrik Blomstedts debut i Lamborghini Huracán Super Trofeo. Med över 30 bilar anmälda och en plats i ett av de mest framgångsrika teamen – Bonaldi Motorsport – var en åksugen svensk som reste till Spa-Francorchamps för att känna på både bil och konkurrens.

Men det tog tyvärr slut innan det ens börjat. Redan på det första varvet i det inledande testpasset stannade bilen med motorfel. Ett problem som visade sig vara så allvarligt att en ny motor behövde installeras. Men tiden inför det andra passet var alltför knapp och inför valet att gå direkt till kvalificering utan att bekanta sig med bil och bana, valde Fredrik och hans medförare Michela Cerruti att helt avstå.

Bonaldi-teamet erbjöd omgående Fredrik och Michela att i stället köra på Nürburgring tredje helgen i september, men om det blir aktuellt är ännu inte bestämt. Samma månad väntar nämligen två deltävlingar i Euroseries  – där Fredrik har goda chanser att ta hem slutsegern i det italienska Nova-teamets Ginetta G50. Nästa tävlingshelg för den serien är den 5-6 september – på just Spa-Francorchamps.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark