Tät finish i GT4-premiären

 

BLL-itlCYAA-vam

Mindre än tre tiondelar skilde ettan och tvåan när Avon GT4 European Cup körde sin första deltävling – efter tre timmar! Duon Viebahn/Christodoulos i en Porsche Cup GT4 segrade med denna lilla marginal före Van der Ende/Van Oranjie i en BMW M3 GT4 och Parfett Jr/Ratcliffe i en Ginetta G50.

Inte mindre än 47 bilar kom till start där merparten är de reguljära deltagarna i British GT, som till största del består av GT3-bilar. Totalt och i den kategorin var Ecurie Ecosse´s BMW Z4 med Attard/Bryant snabbast.

Efter ett års uppehåll kom GT4 tillbaka och denna come-back får anses som minst sagt lovande. Trots det längre formatet deltog 14 GT4-bilar och nivån på team och förare var hög. Ett ganska brett utbud av märken med Porsche, BMW, Ginetta, Lotus, Aston Martin och Camaro men också kända förare som Duncan Huisman, Ricardo van der Ende och Cor Euser. Rick Parfitt Jr – som kom trea i loppet – är kanske inte så känd som förae utan mer som rockmusiker. Än mer berömd är pappa Rick Parfitt – sångare och gitarrist i superbandet Status Quo.

Nästa GT4-tävling går i Holland, Assen, och då tillsammans med den nationella Dutch GT4 Championship. Därefter är det uppehåll sex veckor till årets höjdpunkt – Spa-Francorchamps som förlopp till 24-timmarstävlingen. En tävling där flera svenska och minst ett norskt GT4-team planerar att delta. Tre veckor senare vänder hela Europa-serien till Anderstorp, då tillsammans med Swedish GT.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark