Swedish GT tillbaka på Falkenberg

Autoropa Racing Days Mantorp Park med Swedish GT.

Swedish GT återvänder till snabba Falkenbergsbanan där man senast körde 2012 – denna gång som en del av Västkustloppet med STCC som huvudnumret på lördagen och GT dagen därpå. Till skillnad mot premiären på Mantorp Park – där klassen körde två sprint- och ett längre lopp, så är man tillbaka med fjolårets format med ett enda race, denna gång omfattande 60 minuter.

– Med tanke på att allt sker under söndagen finns inte utrymme för mer än ett race, men i Karlskoga i augusti kör vi på samma sätt som på Mantorp Park, säger seriens promotor Leif Lindström.

Mantorp-helgen slutade med full pott för duon Richard Göransson/Martin Nelson i en Ferrari 458 Challenge Evo. Nelson vann AM-heatet och Göransson lyckades med motsvarande i PRO-loppet och sedan var de först över mållinjen även i den längre tävlingen med depåstopp och förarbyten.

På Falkenberg bjuds dock hårt motstånd med Alx Danielsson/Christian Kinch Och Matteo Babalus Santoponte/Christian Hobohm i två andra Ferrari-bilar. Men se upp för tvåan i 50-minutersloppet senast – far och son Patrik och Henric Skoog i PFI-teamets Porsche 997. Ytterligare några Porsche-bilar är på gång för att utmana Ferrari.

I GT4 är det en mycket öppen historia. Martin Sventén/John Vella visade snabbhet i nya Lotus Exige Cup R men det var Porschen med Håkan Ricknäs/Magnus Holmström som fick med sig flest poäng från Mantorp. Daniel Haglöf/Poker Wallenberg, Aston Martin, hade en helg fylld av problem och är ute efter revansch. Räkna inte heller bort de båda Ginetta-bilarna med Hampus Rydman/Tintin Kanrell och fjolårets mästare Peter Larsen/Johan Rosén. Här finns också WCR:s och Förenade Racings BMW M3:or, Mattssons Chevron och Euroracings Ferrari 360.

Västkustloppet körs den 12-13 juli och komplett schema finns på http://www.stcc.se/race/race-3/

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark