Succé för Magnus Holmström och Håkan Ricknäs på SPA

Autoropa Racing Days Mantorp Park med Swedish GT.

Magnus Holmström och Håkan Ricknäs ställde upp i Blancpainloppet på legendariska SPA-banan i Belgien. De körde två sextiominutersrace. De inledde med att ta en fjärdeplats i första racet och följde upp med en tredjeplats i andra, men bilen som kom tvåa blev diskad. Därför blev det en andraplats i det andra racet för Holmström och Ricknäs. Detta räckte till två 13:e platser totalt. – Det har varit en fantastisk racinghelg i strålande solsken. SPA är ju en underbar bana som jag alltid har drömt att få köra på och helgens resultat var över all förväntan, sa Holmström.

Det var fler svenskar som körde samma tävling på SPA. Peter Larsen och Johan Rosén kom tvåa i första racet (12:a totalt), men tyvärr bröt de andra racet. Erik Behrens och Daniel Roos bröt första racet och kom på fjärde plats i andra (10:a totalt) i sin klass.

I mitten av augusti väntar nästa race i den svenska motsvarigheten som heter Swedish GT. De ligger etta och tvåa i den svenska serien. Den kommande tävlingen är Kanonloppet på Gelleråsbanan i Karlskoga.

Autoropa Racing Days Mantorp Park med Swedish GT.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark