Spännande lördag i Anderstorp

Brunstedt

 

LindholmBrunstedt

Vi har sett en rad internationella team köra på den gamla F1-banan i Anderstorp idag, men det blev svenskt överst på pallen till sist i huvudklassen Swedish GT. Jan Brunstedt startade i pole, men han hade fullt upp med Matteo Babalus (som körde utom tävlan). Brunstedt lämnade över till Christer ”Cralle” Lindholm som lyckades skaka av sig Babalus och vinna med sju sekunder. Christian Kinch och Philipp Baron var trea i mål. Alla körde GTA-klassen.

PallenR1GTB

Henric Skoog debuterade som Porscheförare och eftersom han inte är 18 år ännu körde han på dispens. Han kör till vardags i JTCC. Tillsammans med pappa Patrik vann de GTB-klassen före Magnus Holmström och Tomas Hall och trea kom Jimmy Edvardsson och Thomas Belfrage.

PallenR1GT4

Det var till GT4-klassen som de flesta vände sina blickar, för det var här vi såg flest internationella team och här hade svenskarna svårare att hävda sig. Las Moras Racing från Holland vann med förarna Bertus Sanders och Max Braams. Tvåa kom Ekris Motorsport med Ricardo van der Ende och Simon Knap. Trea kom HDI Gerling med Kelvin Snoeks och Maik Barten. Bästa svenska team var PWR Racing Team med Daniel Haglöf och Peter ”Poker” Wallenberg.

DennisStrandberg

I Ginetta G5 Cup tog det tvärstopp efter bara hundra meter. En bil fick motorstopp och några bilar längre bak i fältet hann inte uppfatta detta och det blev en ordentlig startkrasch som tog ut fyra bilar som blev för illa skadade för att vara med vid omstarten. Anders Gustavsson tog ledningen, men han passerades snart av Dennis Strandberg som höll undan och vann före Gustavsson och Bror Ellfolk.

I morgon söndag blir det nya race för både GT och Ginetta, med förarbyten i båda klasserna.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark