Skandinaviska förare testade Ginetta G55 på Donington Park

car_spec_G55

 

Inte mindre än åtta förare från Sverige, Norge och Danmark besökte Ginetta Cars Ltd under veckan – dels för ett fabriksbesök men också för att testa Ginetta G55, som klassas i GT4 till nästa säsong. Leif Lindström – promotor för Swedish GT och Ginetta GT5 – hade arrangerat tillsammans med fabrikens testförare och försäljningschef Mike Simpson.

Testen var ett första pris till segraren i Ginetta GT5 Challenge och eftersom den titeln delas i år, fick både Dennis Strandberg och dansken Morten Dons vara med. På plats fanns även årets mästare i Swedish GT4 – Peter Larsen och Johan Rosén. En annan G50-förare som provade var norrmannen Aleksander Schjerpen, som också han funderar på att byta till den nyare Ginetta-modellen. Chris Midmark – Ginetta-mästare 2011/West Coast Racing BMW M3 i fjol, Niclas Lindström – som vann årets sista G40-tävling – och nykomlingen Jimmy Johansson var de övriga som fick prova och samtliga fann sig väl tillrätta i de båda G55 som fabriken ställde upp med.

Några kommentarer från dagen:

” Ett steg bättre än G50 och fantastisk med paddlarna” (Johan Rosén)

“Jag hoppas kunna köra både G40 och utvalda tävlingar med G55 under 2014″ (Dennis Strandberg)

” GT är mitt huvudspår och Ginetta G55 riktigt intressant, men än är inget klart” (Chris Midmark)

” Mer stabil än G40 och på sätt och vis enklare att köra, men för mig blir det G40 minst en säsong till” (Niclas Lindström)

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark