Seger för Fredrik Blomstedt på Red Bull Ring

IMG_freddan

För en dryg månad sedan var Fredrik Blomstedt två varv från seger på Red Bull Ring i Österrike. Den gången tävlade han i Maserati Trofeo och en krånglande bränslepump stoppade honom från att vinna. Men när han körde Ginetta G50 i Euroseries by Nova kunde inget hindra den 23-årige svensken att ta hem segern. I par med finländaren Marko Helistekangas vann han lördagens tävling, drygt sju sekunder före Claudio Giudice/ Mauro Calamia i en Maserati GT4.

Men innan dess såg det mörkt ut för den svensk-finska duon sedan Marko kraschat ordentligt i slutet av sitt kvalpass. Innan dess hade han dock kört till sig andra tid, vilket gav en plats i första ledet inför den första tävlingen. Värre dock att Fredrik inte hade en brukbar bil till sitt kval (startuppställning race 2) och de tvingades därför konstatera att de skulle starta sist i söndagens lopp. Bilen reparerades i tid och när Marko lämnade över till Fredrik låg de trea. Olivier Freymouth i en Renault Megane Trophy kämpade med Claudio Giudice i Maserati men Fredrik plockade in tid på dem varje varv. Freymouth tvingades bryta med växellådsproblem och samtidigt hade Fredrik fångat in Maseratin och kunde snart passera och gå mot en klar seger.

I den andra tävlingen startade Fredrik Blomstedt och tog sig från sista startrutan upp till tredje plats innan han lämnade över till Marko Helistekangas. Tyvärr åkte Marko av banan ganska tidigt, tappade en hel del tid och de fick därför nöja sig med en åttonde plats i mål. Olivier Freymouth vann i Megane Trophy för Giudice/Calami  i Maserati och med bulgaren Simeon Ivanov (Ginetta G50) som trea.

Nu väntar sommaruppehåll och nästa tävling i serien – på Spa-Francorchamps – körs inte förrän den 5-6 september.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark