Sebastian Arenram kör på Thruxton

Fjolårets ”runner-up” i svenska Ginetta GT5 Challenge – Sebastian Arenram – tävlar på Thruxton i den tredje tävlingshelgen för vår brittiska förlaga. Normalt kör GT5 UK som supportklass till British GT, men vid två tillfällen gästar man BTCC. Thruxton är den första av dessa båda. BTCC som fortsätter att locka stor publik och banan belägen i grevskapet Hampshire utgör inget undantag. Omkring 20.000 väntas besöka tävlingarna på söndagen.

Sebastian visar god form men de riktigt bra resultaten har uteblivit. Kvalen visar sig vara svåra då han kommer till banor han inte besökt förut, medan själva tävlingarna fungerat betydligt bättre. Senast på Rockingham startade han 20:e och körde upp sig till 12:a i Race 1. Från den startposition tog han sig i mål som 10:a i det andra loppet med förväntningar om en ännu bättre placering i det sista loppet. Men redan på första varvet snurrade Sebastian då han försökte ta sig förbi ett par bilar på utsidan i en kurva – och hamnade allra sist. På vägen upp till en slutlig 16:e plats noterade han heatets näst snabbaste varvtid och bevisade därmed att farten definitivt finns.

På Thruxton erbjuds bara två tävlingar – en på lördagen och en söndag eftermiddag. Den som vill följa dessa båda gör det lämpligen via http://www.tsl-timing.com/event/182003. Ginetta brukar också sända LIVE via sin FB-sida https://www.facebook.com/ginettacars/

På denna sida finns också en rapport från GT5 Challenge Sweden´s första tävlingshelg på Ring Knutstorp + en del bilder.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark