Sebastian Arenram kör full brittisk säsong i Ginetta GT5 Challenge

Sebastian Arenram slutade tvåa i årets svenska Ginetta-serie efter en jämn kamp med Otto Gullberg, vilken avgjordes först i den allra sista deltävlingen. Nu tar Sebastian ytterligare ett steg i sin karriär genom att skriva kontrakt med Reflex Racing för en full säsong i en av deras G40-bilar.

”Jag har jobbat hårt med det här under hösten, berättar Sebastian. Först med att hitta finansiärer och sedan rätt team. Sammanlagt har jag varit i kontakt med sju olika team under de senaste två månaderna!

Reflex Racing är ett av de mest välkända teamen i Ginetta GT5 Challenge GB med fina resultat från många säsonger. Förutom körningar i G40 erbjuder man också G55:an i British GT, Super Cup eller internationella långlopp.

”En bra partner att inleda ett samarbete med där det finns möjlighet att gå vidare till andra mästerskap senare.”

Arenram har redan genomfört två testdagar för Reflex – en på Silverstone och en på Oulton Park – med bra resultat. Innan säsongen börjar är fler tester planerade för att han ska komma så bra förberedd som möjligt när GT5 Challenge startar på Oulton Park i månadsskiftet mars-april.

Flera förare från svenska GT5 Challenge har provat lyckan i England, men det har skett under utvalda tävlingar. Sebastian Arenram blir den förste som kör en hel säsong och han gör det med tydliga målsättningar.

”Målet är förstås att regelbundet hamna på pallen men samtidigt räknar jag med att konkurrensen är hårdare än här hemma.”

Den brittiska GT5-serien består av sju tävlingshelger, en mer än den svenska. Dessutom kör man tre race varje gång, vilket ger totalt 21 deltävlingar. Man fortsätter att tävla som supportklass till British GT och samtliga tävlingar TV-sänds.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark