Rydman och Annervi tog var sin seger i Karlskoga

Kanonloppet i Karlskoga med SPVM & STCC.

När bara en tävlingshelg återstår för Ginetta GT5 Challenge är det fortfarande fördel Hampus Rydman. Visserligen vann Marcus Annervi det andra heatet men Rydman segrade i det första och leder nu mästerskapet med 32 poäng. En mer än efter Kinnekulle Ring då han även fick tillgodoräkna sig en poäng för pole position.

I förmiddagens tävling tog Hampus Rydman en klar ledning redan på första varvet medan Marcus Annervi och Emil Dose kämpade om andra platsen. Dansken var tillfälligt förbi men Marcus tog tillbaka positionen och drog sedan ifrån. Ett tag såg det ut som han plockade in en del av Hampus försprång, men avståndet dem emellan stabiliserades och Rydman kunde köra till sig ännu en klar seger. Dose var en bit efter på tredje plats men bakom topptrion var kampen desto hårdare. Mikael Karlsson gjorde en kanonstart och låg länge fyra, innan han passerades av Andreas Lundin. På näst sista varvet fick han också ge sig för Filip Engdahl efter att ha snurrat i Tröskurvan. Även Jonas Källström kunde passera och körde in som sexa med Karlsson sjua före Rasmus Hedberg. De sista poängplatserna togs av Linus Ahlström och Amalie Wichmand. Linus som var fyra i kvalet men tappade placeringar i början av loppet. Jesper Ramsberg hade femte kvaltid men tvingades åka hem efter ett motorras.

Kanonloppet i Karlskoga med SPVM & STCC.

Andra loppet såg ut att bli en repris av det första med Rydman en bit före kämpande duon Annervi och Dose. Men efter halva loppet började förföljarna att plocka in tid på ledaren och snart var det en trio som fajtades om segern. Emil Dose bromsade lite för sent efter långa rakan och tappade därmed kontakten med de båda titelkandidaterna. Bara några varv återstod och för Marcus Annervi var det viktigt att ta sig förbi Hampus Rydman för att inte förlora ännu fler poäng. Något som också skedde vid inbromsningen till Ejes Kurva. Marcus lyckades sedan hålla Hampus bakom sig i mål med Dose som trea. Andreas Lundin tog en ny fjärde plats och Filip Engdahl var femma. Rasmus Hedberg slutade sexa före Jonas Källström med Linus Ahlström, Amalie Wichmand och Niclas Harbig också på poängplats. Harbig hade problem med sin bil hela helgen och tappade rejält i sammandraget där Emil Dose nu är ny trea.

Kanonloppet i Karlskoga med SPVM & STCC.

Redan i starten försvann Mikael Karlsson efter att ha blivit påkörd och snabb sorti gjorde även Roger Joleby samt Douglas Dahlström.

Avslutningen för Ginetta-serien körs på Mantorp Park den 21-22 september.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark