Rydman dominerar men hård kamp om placeringarna bakom

De senaste två årens Ginetta-mästare ser ut att gå mot en tredje titel. Full utdelning för Hampus Rydman så här långt, förutom ett brutet lopp då han fick punktering. Men bakom honom är det desto jämnare och nu återstår två helger med sammanlagt fyra race innan alla poäng är utdelade.

Peter Wiborg håller andraplatsen men endast fem poäng före årets nykomling – Alexzander Kristiansson. Även Kevin Blomberg är med i den kampen och är efter en fin säsong, bara elva pinnar bakom Wiborg.

Avslutningen blir hektisk då Mantorp Park och Ring Knutstorp körs med en veckas mellanrum. Många poäng att tävla om och det blir lika viktigt att vara jämn och ta sig i mål som att köra snabbt. Rydmans försprång är i och för sig inte ointagligt men det krävs ytterligare tillfällen då han kammar noll för att konkurrenterna ska ha en chans.

Parallellt kör Ginetta GT5 om ett Riksmästerskap för juniorer och i detta leder Alexzander Kristiansson före Kevin Blomberg och Douglas Dahlström. Snabbast under de senaste tävlingarna har dock Jesper Ramsberg varit, men då han missade premiären pch därefter haft en del oflyt ligger han en bit efter som fyra. Men fortsatta framgångar kan ge honom en rejäl skjuts uppåt – både totalt och i JRM.

Båda deltävlingarna på Mantorp Park körs nu på lördag.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark