Robert Kubica testar Ginetta!

Tidigare F1-stjärnan Robert Kubica kommer att testa Ginetta´s nya LMP1-bil. Polacken som hade en svår rallyolycka för några år sedan har varit på väg tillbaka till F1 men ännu inte fått någon reguljär plats. Däremot är det klart att han ska köra tester under vissa fredagar för Williams.

Kanske kan det också bli full säsong i World Endurance Championship? Manor TRS Racing har nyligen bekräftat att man kommer till start med två  Ginetta G60 men hittills är bara två förare klara.  Olivier Rowland – trea i F2-sammandraget förra säsongen – ska köra den ena bilen medan Charlie Robertson är klar för en andra. Charlie som haft en riktig framgångssaga med Ginetta, där han debuterade i G40 Junior som han vann 2012. Därefter har han blivit mästare i Ginetta G55 Super Cup 2015 och ELMS LMP3 2016, vilket har lett fram till LMP1-kontraktet för 21-åringen.

FIA WEC startar på Spa Francorchamps den 5 maj och är början på en så kallad ”Super Season” vilken avslutas med Le Mans 24-timmars 2019. En unik kalender där alltså två Le Mans-lopp ingår. För Ginetta och Manor TRS gäller det nu att testa så mycket som möjligt för att ta upp kampen i LMP1 med bl.a. Toyota, Rebellion och BRS/Dallara. För ett tag sedan meddelades att Fernando Alonso – förutom F1 – kommer att köra hela VM-serien för Toyota. Med Robert Kubica i en Ginetta skulle WEC få ännu mer stjärnglans.

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark