Richard Göransson kör Swedish GT för Scuderia Autoropa!

Fullres__DSC9130

Multi-mästaren Richard Göransson går mot sin mest hektiska säsong. Förutom STCC, RX Lite och Nürburgring 24-timmars kommer han att köra samtliga tävlingar i Swedish GT.

Scuderia Autoropa ställer upp med två Ferrari 458 Challenge Evo i årets serie och Richard ska dela en av dem med Martin Nelson.

– En ny och kul utmaning, säger Richard, och samtidigt en dröm som går i uppfyllelse. Alla förare vill väl någon gång tävla i en Ferrari…

Richard Göransson är en av landets mest framgångsrika racerförare. Fyra gånger har han blivit mästare i STCC men frågan är om inte två Europa-titlar väger minst lika tungt. Redan 2001 vann han Euro Cup i Formel Ford och fyra år senare stod han som mästare i FIA European Touring Car Cup.

Martin Nelson har tävlat i Ferrari Challenge och Swedish GT under flera säsonger. I den senare vann han 2010 och upprepade framgången både 2011 och 2012 – i par med Micke Ohlsson respektive Mattias Andersson. I en serie som bygger på ett Pro/Am-system räknas han som en av de bästa i den senare kategorin. När han nu gör gemensam sak med ett verkligt proffs så är naturligtvis målsättningen hög.

Årets Swedish GT består av två klasser – GTA och GT4. Den förstnämnda är avsedd för Challenge- och Cup-bilar från Ferrari och Porsche medan GT4 innehåller ett flertal olika typer av sportbilar som Aston Martin, BMW, Chevron, Ginetta, Lotus och Porsche. Premiären sker på Mantorp Park i samband Autoropa Racing Days 31 maj och fortsätter sedan med Falkenberg i jul, Karlskoga i augusti och Knutstorp i september. Tre av helgerna bjuder på var sitt kortare lopp för förarna och ett längre med depåstopp och förarbyte. Undantaget är Falkenberg där GT-bilarna kör en 60 minuter lång tävling.

 

Kalender Swedish GT 2014

30-31 maj Mantorp Park Autoropa Racing Days

13 juli Falkenberg Västkustloppet

16-17 augusti Karlskoga Kanonloppet

12-13 september Ring Knutstorp Autoropa Racing Days

 

4-5 oktober Mantorp Park 500 (ingår ej i serien)

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark