Rasmus Hultgren – yngst i klassen

Go K Göteb 252

Knappast någon annan klass i Sverige har ett så stort ålderspann som Ginetta GT5 Challenge. Från 15 upp till det vi kallar pensionsåldern… Men yngst av alla i 2017 års serie är Rasmus Hultgren från Mjölby – som fyller just 15 senare i år.

Ett antal tonåringar är nykomlingar i år och samtliga har bakgrund inom karting. Så också Rasmus som i fjol tävlade i KF Junior med en tredje plats i Göteborgs Stora Pris som bästa resultat.

Rasmus Hultgren kommer till start i den Ginetta G40 som förra året kördes av Niclas Harbig. Niclas som för övrigt har beställt en helt ny bil, vilken står för klar för leverans på Ginetta-fabriken utanför Leeds. För Rasmus blir kommande säsong ett läroår med helt ny biltyp och för honom nya banor. Redan i höstas provade han sin G40 på Mantorp Park och kommer att inleda med fler tester så snart banan öppnar för sådana.

Ginetta-klassen ser ut att gå mot sin bästa säsong sedan rekordåret 2008. Då tävlade som mest 29 förare mot varandra – i identiska G20-bilar. Nu är det den täckta G40:n som dominerar till antal, men G20 finns fortfarande kvar som separat klass och går därmed in på sin elfte säsong. Ett rekord i sig då knappast någon annan enhetsklass någonsin varit så långlivad i svensk racing.

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark