Premiär för Sebastian Arenram på Oulton Park

Fjolårets runner-up i Ginetta GT5 Sweden – Sebastian Arenram – satsar i år helt och hållet på brittiska förlagen till vår serie. Han har skrivit kontrakt för hela säsongen med Reflex Racing och debuterar i helgen på Oulton Park.

Ginetta GT5 Challenge UK är sedan många år tillbaka ett regelbundet inslag som supportklass till British GT och klassen har fungerat som en mycket bra plattform för de med ambitioner att gå vidare till större GT-bilar. Ginetta-serien har hög status och över 30 bilar kommer till start denna premiärhelg.

GT5 Challenge tävlar endast Annandag Påsk och dagen omfattar kval samt tre race. Det är också då som British GT kör sina båda 60-minuter långa tävlingar – med ett totalt startfält på 35 bilar. GT3 och GT4 tävlar tillsammans och den senare klassen växer. I år omfattar GT4-kategorin 22 bilar, 44 förare och åtta olika bilmärken. Av dessa är fyra Ginetta G55.

Helt enligt tradition börjar helgen på Påskafton med träningar och kval för GT. Denna dag kör också Ginetta G40 Cup – en serie för vägregistrerade bilar på R-däck – med 22 bilar till start. En modell som är godkänd för vägbruk i England (men tyvärr inte i övriga EU-länder), då den uppfyller Storbritanniens speciella LVA-regler (Low Volume Approval).

Allt som händer på Oulton Park under påskhelgen följs lämpligen på http://www.tsl-timing.com/ .

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark