Plats i fabriksteamet för svensk Ginetta-mästare

ginetta-Thruxton-General-Test-Feb-2

Säsongen 2015 närmar sig och intresset för Ginetta ökar. Nya klassen för G50/G55-bilar – som ska köra tillsammans med SPVM:s Modsport – innehåller ett riktigt fint och åtråvärt förstapris. I samarbete med Ginetta Cars erbjuds vinnaren en fabrikskörning i Ginetta GT4 SuperCup – den tuffa och populära serien som tävlar under BTCC-helgerna! Föraren behöver bara anlända med hjälm och overall så sköter teamet resten. Tre deltävlingar körs varje helg och aktuella datum är Silverstone 26 september eller Brands Hatch 10 oktober.

– Ett riktigt attraktivt pris, säger svenska seriens promotor Leif Lindström, och en möjlighet att visa upp sig i stora sammanhang.

Fina priser blir det också i Ginetta GT5 Challenge. Såväl främste G40- som G20-förare inbjuds att testa Ginetta G55 på Donington efter avslutad säsong. Inte heller tvåorna och treorna går lottlösa då dessa erbjuds tester på svensk mark.

– En ny era för Ginetta inleds från och med i år, en stege som liknar den brittiska där man kan börja i G20, fortsätta till G40 och därefter om man önskar ta steget till ”storebröderna” G50/G55. Man kan därmed fortsätta karriären utan att byta märke och för de mest framgångsrika och ambitiösa finns Ginetta-fabriken med och hjälper till. Team som kör G50/G55 har en bil som de framgångsrikt kan tävla med både i Sverige och utomlands – dessutom den i särklass mest prisvärda i GT4!

I år kör Ginetta samtliga sina tävlingshelger med SPVM – sportvagnsmästerskapet som vuxit starkt de senaste åren och samlar stora startfält varje gång. När nu både Ginetta och Radical ansluter med sina serier förstärks sportvagnsprofilen ytterligare. Premiären sker på Mantorp Park den 3-4 maj.

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark