Peter Wiborg byter Volvo mot Ginetta

Säsongen 2019 kommer åter att bjuda på ett stort och starkt fält Ginetta G40-bilar. Flertalet etablerade förare stannar kvar i klassen men det är också några nya namn som satsar på den populära enhetsserien.

En av dem är Peter Wiborg från Öjersjö utanför Göteborg. Han är 30 år och har senast tävlat i Volvocupen med en total femte plats som facit i 2018 års sammandrag. När han nu tar steget till Ginetta gör han det i den bil Emil Dose kört de senaste två åren. En bil med vilken dansken slutade trea i Ginetta GT5 Challenge med en seger på Kinnekulle Ring som bästa resultat.

”Jag vet att det är en välskött och utsorterad bil men mitt mål första året är att lära och successivt minska avståndet till toppen”, säger Peter.

Peter som är civilingenjör till professionen kommer att sköta bilen i eget team – något som han är van vid från både karting och Volvotiden.

”Det är en del av tävlandet, att också kunna jobba med bilen och därmed lära sig den ännu bättre. G40:n verkar inte särskilt komplicerad och den är ju redan klar eftersom vi kör efter ett strikt enhetsreglemente.”

Säsongen 2019 startar med en gemensam testdag och kick-off på Karlskoga Motorstadion den 12 april. Därefter återstår tre veckor till premiären på Ring Knutstorp den 3-4 maj. 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark