Påskgodis

Påsken må vara vintrig med snö och minusgrader på många håll i vårt nordligt belägna land, men det hindrar inte att högtiden innebär ett startskott för våren och en mängd spännande tävlingar. Här är ett litet axplock ur godisskålen med Ginetta i fokus.

Bilsport Performance & Custom Motor Show: Den stora mässan i Elmia, Jönköping, innehåller åtminstone två Ginetta: Otto Racing´s G40 i Verktygsbodens monter samt Rasmus Hultgrens av samma modell i en monter för Brian James Trailers.

British GT/Ginetta GT Challenge UK: Det brittiska GT-mästerskapet startar på Oulton Park med inte mindre än 31 bilar, varav 18 är GT4. Sju G55 finns i den kategorin medan två G55 GT3 kör i den stora klassen. GT5 Challenge och G40 GRDC är denna gång uppdelad i två separata startfält på grund av att så många är anmälda. I GT5 finns två svenska förare – Robin Lassander och Niclas Harbig, som båda hämtat var sin ny G40 från fabriken i veckan. GT5 Challenge tävlar på Annandagen och kan följas LIVE på Timing Solutions.

BTCC med Ginetta Super Cup och Junior: På Donington Park kör BTCC och som vanligt finns Ginetta G55 Super Cup med i paketet, precis som Junior-klassen för G40.

European GT4 Series Southern Cup: För ett par veckor debuterade GT4 Northern Cup (på sydligt belägna italienska Misano…) med ett imponerande startfält på 33 bilar. När nu den franskbaserade motsvarigheten drar igång, vill man inte vara sämre! Bland de 30 startande finns 8 st Ginetta G55 och endast Porsche Cayman GT4 är fler till antalet. Tävlingarna körs på Nogaro-banan i södra Frankrike.

Annat som kan värma i iskylan är förstås F1 och F2 (f.d. GP2) från Bahrain. Nära 40 grader under fredagen…

 

Ginetta kalender 2023
 • 12-13 maj
  Anderstorp
 • 3-4 juni
  Karlskoga
 • 8-9 juli
  Falkenberg
 • 12-13 augusti
  Karlskoga
 • 30 sept.-1 oktober
  Jyllandsringen
Arkiv