Ostadigt väder vid första tävlingsdagen på Kanonloppet

HenricSkoog NelsonSkoogHobohm

Det var sol och regn om vartannat när Kanonloppet körde sin första tävlingsdag i Karlskoga. Det anrika Kanonloppet körs i år som en ren sportvagnshelg och alla sveriges sportvagnsklasser fanns på plats. Toppklassen är Swedish GT och de körde sina båda sprintrace under lördagen. Första racet kördes helt i regn och där ledde unge Henric Skoog rutinerat från start till mål. Martin Nelson var hack i häl och tog andraplatsen, slagen med endast 0.4 sekunder. En som trivdes fint i regnet var Martin Sventén, som i sin GT4-Lotus tog tredjeplatsen totalt och segern i GT4. Magnus Holmström kom tvåa i GT4 och Peter ”Poker” Wallenberg kom trea. Christian Hobohm kom sexa totalt och tog tredjeplatsen i GTA.

Sventen HolmstromSventenHaglof

Inför andra racet var däcksvalet lite knepigare, för det var bara halvblött. Den ende som vågade chansa på slicks var Håkan Ricknäs. Richard Göransson tog starten från pole, men det syntes direkt att han, och alla de andra på regndäck inte trivdes med situationen. Alla förarna letade vattenpölar för att kyla däcken så gott det gick. Ricknäs slet lite de första varven innan han fick upp däckstemperaturen, men sedan plockade han in meter för meter. Han hade dock svårt att rå på Göransson, som hade mer motor att sträcka ut med vid varje tillfälle det blev rakt. På sista varvet satsade Ricknäs allt på ett kort. Han dök på innern in i Ejes, men Göransson höll emot och det blev plåtkontakt… Båda förarna kunde köra vidare och Göransson vann före Ricknäs, som kör i GT4. Patrik Skoog kom trea totalt och tvåa i GTA före Matteo ”Babalus” Santoponte. Daniel Haglöf kom tvåa i GT4 före Hampus Rydman.

GoranssonRicknas SkoogGoranssonBabalus HaglofRicknasRydman

Det regnade rejält när Ginetta skulle köra sitt första race. Racet inleddes bakom safetycar och förarna måste ha undrat om det skulle bli samma scenario som i Falkenberg senast? Regnet lugnade dock ned sig och förarna släpptes iväg. Det var ordentligt halkigt och många förare fick ta till både escaperoads och gräsmattor. Dennis Strandberg ledde från pole, men han tappade placeringar när han fick ta omvägen i Ejes. Niclas Lindström körde mest felfritt och vann före en vilt spurtande Strandberg och Bror Ellfolk. I G20-klassen tog veteranen Anders Hedensjö segern före Daniel Axelsson och Joakim Strid.

Lindstrom StrandbergLindstromEllfolk AxelssonHedensjoStrid

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark