Nya namn i Ginetta nästa år

w93xP16MNRW6tef4N-hJZ4EMvq6hOgiGDndfPO92vBo

Det är långt till nästa års premiär på Mantorp men redan nu börjar anmälningarna komma in! Helt klart är intresset stort och målet att passera 20 bilar finns i högsta grad kvar. Mästaren Niclas Lindström lämnar dock klassen och det gör också tvåan Jesper Prytz, men deras bilar har tagits över av två lovande ynglingar från G20-leden – Robin Lassander och Andreas Andersson. En helt ny G40 är på väg in i landet men vem som kommer att köra den är ännu inte klart. Tidigare G40-förare som Niclas Harbig, Roger Joleby, Anders Ekdahl, Sebastian Berger Axelsson och Olle Olsson kör vidare, medan Bror Ellfolk har ett nytt spännande projekt på gång. Det betyder att hans bil är till salu eller eventuellt kan hyras.

Bland G20-förarna har de två senaste årens främste poängplockare – Joakim Stridh – vissa funderingar på att också han byta upp sig till G40. Detta efter en lyckad test i England för knappt två månader sedan. Men det kan också bli så att han fortsätter med sin fina G20 och siktar mot en tredje titel. Ett av fjolårets stjärnskott – Otto Gullberg – utökar sin satsning och kommer enligt egen utsago att ha med sig egen mekaniker under 2016! Tillsammans med Daniel Axelsson tillhörde han de som skötte allt själv under årets tävlingar, något som är ganska ovanligt inom modern racing. Familjen Berggren fortsätter och frågan är om de kommer med två eller tre bilar? Unge Filip Engdahl blir säkert att räkna med efter ett första läroår, liksom Sebastian Arenram som debuterade under den sista tävlingshelgen på Falkenberg.

Det blir en del nyheter kommande säsong. Modellerna G40 och G20 fortsätter att tävla tillsammans men det blir helt separat prisbedömning för biltyperna. En  poängberäkning för de som är över 50 år har Ginetta haft förut och nu återkommer den! I den klassificeringen skiljer man inte på modellerna utan både G40 och G20 är tillåtna.

Eftersom Ginetta fyller 10 år som tävlingsklass i Sverige blir det extra aktiviteter. Främst på Mantorp Park 7-8 maj där en Ginetta Festival ryms inom tävlingshelgen. Alla tidigare Ginetta-förare är välkomna och förhoppningsvis passar ägare av registrerade Ginetta-bilar på att förstärka känslan denna helg. Det finns ett gott antal sådana i landet och passande nog tillhör de flesta ägare som är medlemmar i Östgöta Sportvagnsklubb.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark