Ny dubbelseger för Otto Gullberg och Axel Mörner

Kanonloppet i Karlskoga med SPVM & STCC.

Efter att ha vunnit både deltävlingarna i Swedish GT:s GTB-klass på Scandinavian Raceway kom OTTO Racing till Karlskoga med målet att samla ihop så många poäng som möjligt – och behålla ledningen i mästerskapet. Men än en gång lyckades man överträffa de egna förväntningarna och vann dubbelt på nytt!

Helgen inleddes dock med en olycka som slutade i en tragedi. Under Swedish GT:s första kvalomgång körde Robin Jensen av med sin Porsche och bilen träffade en funktionär så olyckligt att denne avled. All aktivitet på banan avbröts medan händelsen undersöktes både internt och av polis. Det visade sig att funktionären uppehållit sig utanför sin säkerhetszon och att inga brister i banans säkerhet kunde påvisas.

Kanonloppet i Karlskoga med SPVM & STCC.

Swedish GT:s första lopp kördes sent på lördag eftermiddag och ungefär samtidigt började det regna. Än en gång visade sig Ginetta G55:an vara riktigt bra på halt underlag och efter att ha förföljt Thed Björk några varv kunde Otto Gullberg ta sig förbi och överlämna bilen i klar ledning till Axel Mörner. Han utökade därefter försprånget och tog målflaggan som klar segrare. Under söndagens tävling var banan torr och det såg länge ut att bli en andra plats för duon. Men depåstoppet när Prins Carl Philip lämnade över till Thed Björk visade sig vara för kort och Lotusen tvingades göra en extra resa genom depån och dessutom avtjäna fem sekunders ”stop & go”.

Med fyra raka segrar har Gullberg/Mörner ett klart övertag i GTB och leder med 136 poäng med Prins Carl Philip som tvåa på 89. Två helger återstår – norska Rudskogen den 8-9/9 samt Mantorp Park 21-22/9.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark