Niklas Kristiansson ser fram mot Spa – och Falkenberg!

Vårracet Mantorp Park

Innan Niklas Kristiansson började köra Ginetta G40 hade han sex säsonger bakom sig. Tre i ER-Cup och tre i Roadsport C. I den senare serien vann han 2016 med en Mazda Miata.

” Det var dags att gå vidare. Jag tittade på olika alternativ och föll för Ginetta. Rimliga kostnader och att klassen växte fällde avgörandet.”

Den orange (Ginetta´s officiella kulör) G40:n hittade han hos Kari Mäkinen i Göteborg och den hade aldrig körts. Ett försök att lansera Ginetta i Danmark blev inte verklighet och bilen stod oanvänd i tre år!

Premiärsäsongen gick bra och Niklas slutade sexa i serien. Som bäst i en enskild tävling var han fyra. Och nu ökar målsättningarna.

”Ja, nu är det pallen som gäller. Det är mitt nästa mål. Men det blir inte enkelt att vara där hela tiden. Jag tror att Hampus Rydman och Niclas Harbig får gälla som favoriter.”

Niklas Kristiansson är bosatt strax intill Falkenberg och att få köra klassiska Västkustloppet är en dröm.

”Jag stod där som 8-åring och tittade när V8:orna drog förbi. Då bestämde jag mig för att själv vara med någon gång – och nu är det snart dags! Juli blir för övrigt en intensiv månad då det finns planer att köra på Spa-Francorchamps tillsammans med engelsmännen. En annan pojkdröm som går i uppfyllelse!”

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark