Niclas Lindström och Jesper Prytz delade på segrarna. Joakim Strid mästare i G20.

Autoropa Racing Days Mantorp Park med Swedish GT.

Årets minsta startfält i Ginetta men ändå spännande och omväxlande tävlingar. Jesper Prytz stod i pole position och tog också hand om ledningen i fredagens deltävling. Men bakom jagade Niclas Lindström och när Jesper efter ett par varv tappade spåret i första kurvan smet Niclas förbi. Därefter byggde han upp ett försprång på dryga tre sekunder och allt såg ut att vara avgjort. Men de båda förarna hade startat loppet med olika lufttryck och ju längre loppet pågick, desto bättre fungerade Prytz G40. Mot slutet var han nästan i kapp men Niclas höll undan och kunde vinna med en dryg sekunds marginal.

Bakom dem jagade Joakim Strid den totala segern i G20 Cup och hade på denna resa en god kamp med Karl-Johan Berggren. Men under sista varvet tog bensinen slut och Joakim fick även släppa fram Daniel Axelsson.

Lördagens heat blev än mer spännande. Jesper Prytz tog ledningen igen men fick inte en lugn stund under de tolv varven. Niclas Lindström var sällan mer än några meter bakom men lyckades inte ta sig förbi och i mål skiljde endast 18 hundradelar… En stark insats av båda i ett högt tempo och Jesper höll ihop loppet på ett perfekt sätt utan att göra några misstag.

Bästa G20 var nära halvminuten efter och denna gång var Joakim Strids G20 väl tankad och han kunde säkra den totala första platsen i 2014 års G20 Cup.

En deltävling återstår – på Mantorp Park den 4 oktober – och Niclas Lindström leder före Jesper Prytz och Dennis Strandberg. Den senare som bara kört halva säsongen kommer hem från ett framgångsrikt år i England för att försöka ta sin fjärde seger av fem möjliga. Han har redan fem segrar i brittiska Ginetta GT5 och slutade där på en total tredje plats.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark