Niclas Harbig satsar på Ginetta G40

SSK-final på Mantorp Park med Radical & Ginetta.

Niclas Harbig är den senaste i raden att satsa på Ginetta G40 inför säsongen 2015. Niclas körde i Ginetta-klassen 2009 med en G20 från Euroracing men kommer nästa år att tävla i egen regi, med hjälp av pappa Jan-Åke Stigborg – välkänd tekniker inom bilsporten och bland annat ansvarig för tekniska frågor kring nuvarande STCC-bilar.

Den G40 som Niclas ska tävla med har bästa tänkbara historik, körd av Dennis Strandberg till delad seger i Ginetta GT5 Challenge förra året. I år har den använts vid de tillfällen då inte Dennis kört för Academy Motorsport i England – och kammat hem totalt fyra segrar.

Ytterligare en G40 bytte ägare precis innan finalen på Mantorp Park. Sebastian Berger Axelsson tog då över den bil som Kari Lehtimäki körde under två helger 2013. Sedan dess har den stått stilla men nu är den tillbaka på banorna igen och Sebastian satsar på full säsong 2015.

Ginetta G40 har blivit en riktigt populär tävlingsbil och inte särskilt många finns till salu. Ginetta-fabriken har dock två exemplar och de båda beskrivs under ”annonser” på denna sida. Ett upplägg med leasing kan ordnas för intresserade köpare.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark