Niclas Harbig och Alexander Holmberg till holländska Zandvoort

Vårracet Mantorp Park

När brittiska Ginetta GT5 Challenge gör sin årliga utflykt utanför öriket så passar Niclas Harbig och Alexander Holmberg på att få värdefull körning under den svenska seriens sommaruppehåll. De senaste åren har GT5 UK tävlat på Spa-Francorchamps men i år väljer man att köra på Zandvoort, strax utanför Amsterdam. En nästan lika berömd bana som arrangerade Hollands F1 Grand Prix under åren 1948 till 1985.

Harbig och Holmberg möter hård konkurrens med nära 30 identiska G40-bilar till start, men helgen erbjuder mycket träning och innan kvalet och de tre racen ska de båda ha lärt sig banan tillfullo. Att svenska GT5 Challenge från och med i år tävlar på samma Michelin-däck som engelsmännen, underlättar och ger förhoppningar om mer utbyte länderna emellan.

I toppen är det stenhårt med flera segerkandidater men det är Shane Stoney och Lewis Brown som toppar tabellen. Den 22-årige Stoney kommer närmast från Mini Challenge, där han dominerat de två senaste åren och totalt kört hem inte mindre än 34 segrar på 94 starter! Brown är bara 18 år, tävlade i fjol i Ginetta Junior och mottog då utmärkelsen ”Young Driver of the Year”. Två förare som vi mycket väl kan få höra mer om de närmsta åren, då Ginetta-klassen visat sig fungera som en av de bästa plattformerna för unga förares karriärer.

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark