Mer än sextio Ginetta på Spa-Francorchamps i helgen

Inte mindre än 59 Ginetta G40 är anmälda till Protyre Ginetta GT5 Challenge och G40 Cup på Spa-Francorchamps kommande helg. Av dessa är fyra svenskar. Sebastian Arenram – som kör hela den brittiska serien – får Hampus Rydman som teamkamrat i Reflex Racing medan Niclas Harbig och Mikael Karlsson kör samma bilar som de tävlar med i Sverige – anmälda av M4 Racing. De båda Ginetta-racen sänds LIVE på Ginetta´s FB-sida med start 1055 på lördag och 0915 på söndag. Återstår att se hur de svenska förarna kan hantera de brittiska, nu när de befinner sig på neutral mark. Men årets dominanter så här långt – James Kellett och Shane Stoney är förstås favoriter även denna gång.

SRO Speedweek är en fullmatad helg där även deltävlingar för British GT, European GT4 Series , Blancpain GT Sports Club, BRDC British Formula 3 och VW Cup ingår. Både i British GT4 och European GT4 Series toppar HHC Motorsport med sina Ginetta G55-bilar. Callum Pointon/Patrick Matthiesen har en knapp ledning i den brittiska serien medan ungdomarna Will Tregurtha/Stuart Middleton är i ledning i den mycket starka europeiska serien. På Spa får vi även se en svensk G55, anmäld av Primus Racing för Peter Larsen/Johan Rosén.

Ytterligare svenskt intresse finns i British Formula 3 där Linus Lundqvist leder mästerskapet före dansken Nicolai Kjaergaard. Mer information om de olika tävlingsklasserna hittar du på deras respektive hemsidor.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark