Mästerskapsledning för OTTO Racing

Newsrace på Ring Knutstorp med STCC.

OTTO Racing med Otto Gullberg och Axel Mörner hade en blandad helg vid Swedish GT-premiären på Ring Knutstorp. Trots tre ”drive-through”-bestraffningar körde duon hem två andra platser och är inför Anderstorp i mästerskapsledning.

Med bara tre GTA-bilar på startlinjen var det GTB-bilarna som stod för det intressanta under helgen. En premiär där det saknades en del bilar men som ändå innehöll flera starka team. Förutom OTTO Racing´s Ginetta G55 också Richard Görnasson/Prins Carl Philip Bernadotte i Lotus Evora, Niklas Lilja/Kari Mäkinen i Maserati Gran Turismo, Robin Nilsson/Daniel Palma i Lotus Exige samt de båda Porsche Cayman-bilarna för Marcus Söderholm/Håkan Ricknäs och Simon Sjöö.

Depåstoppen visade sig vara en besvärlig nöt denna helg. För Gullberg/Mörner var det obligatoriska stoppet för kort och då man avtjänat sin ”drive-through” visade det sig att det gått lite för snabbt i depågatan. Resultat: Ytterligare en ”drive-through”… Men även konkurrenterna hade problem och till slut kunde OTTO Racing´s G55:a köra in som tvåa efter Richard Göransson/Prins Carl Philip Bernadotte.

Axel Mörner startade det andra heatet från Pole Position och jagades inledningsvis av Prins Carl Philip. De två återstående GTA-bilarna hängde inte med utan det var de bästa i GTB som befann sig längst fram. Efter ett snabbt depåstopp behöll OTTO Racing ledningen när Otto Gullberg tagit över, men åter visade det sig att stoppet varit för kort. Därmed föll man till tredje plats – som till slut blev en andra placering sedan Richard Göransson tvingats parkera med en trasig drivaxel. Niklas Lilja gjorde en stark andra stint och vann i den Maserati han delade med Kari Mäkinen.

Newsrace på Ring Knutstorp med STCC.

Hemläxa för teamet och det är nog ganska säker att man kommer att jobba på depåstoppen inför Anderstorp den 16-17 juni.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark