Marcus Annervi ute efter revansch

Raceweek på Kinnekulle Ring. Över 30 grader varmt!

Efter fyra segrar vände lyckan för Marcus Annervi. Ett stökigt andra race på hemmabanan i Falkenberg följdes av en mardrömshelg på Kinnekulle Ring. Med krascher i båda loppen tvingades teamet åka hem utan poäng samt med en bil i stort behov av reparationer.

Ett facit som innebar att Marcus fick släppa ifrån sig ledningen i Ginetta GT5 Challenge till främste konkurrenten Hampus Rydman. Inte mindre än 31 poäng skiljer de båda åt inför de avslutande två helgerna. Ett försprång som Marcus Annervi inte kan ta igen helt av egen kraft. Även om han vinner samtliga fyra lopp som återstår kan Rydman köra hem serien genom att sluta tvåa varje gång.

Ingen av titelfavoriterna kommer dock att tänka i sådana banor när Ginetta-serien besöker Karlskoga i helgen. För såväl Rydman som Annervi är det bara segrar som räknas – samtidigt som de mycket väl kan få konkurrens från annat håll i kampen om positionerna längst fram. Danske Emil Dose vann senast och vill säkert gärna göra det till en vana. Han har en stigande formkurva och på Kinnekulle Ring visade han att det är fullt möjligt att matcha de båda i täten. Vi ska inte heller glömma Niclas Harbig som ligger trea i sammandraget och körde till sig pole position här i fjol.

Bakom denna kvartett är det både jämnt och ovisst. Filip Engdahl är femma efter starka insatser senast, då han körde till sig karriärens första pallplats. Andreas Lundin har tagit poäng varenda gång och skuggar Filip, bara en pinne efter. Jonas Källström och Rasmus Hedberg har visat snabbhet flera gånger, men hittills inte varit tillräckligt jämna. Och vad kan seriens enda tjej – Amalie Wichmand – åstadkomma? På Kinnekulle kvalade hon fyra respektive trea men fick inte med sig en enda poäng från tävlingarna. Revansch att vänta på Gelleråsen i Karlskoga?

Till helgen är 20 st Ginetta G40-bilar anmälda och båda deltävlingarna avgörs på söndagen. STCC/TCR är huvudnummer och har sällskap av Porsche Carrera Cup och Swedish GT. V8 Thundercars är också på plats och dessutom kör SPVM:s hela klassflora med deltävlingar lördag eftermiddag och söndag förmiddag.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark