Lovande Europa-premiär för Alfab Racing

Alfab Misano Grid 1

Daniel Roos och Erik Behrens inledde sin satsning på GT4 European Cup med en andra plats i det första loppet på Misano-banan i Italien. Daniel kvalificerade Alfab Racing´s nya Aston Martin Vantage som tvåa i Pro-kvalet, endast tre hundradelar bakom Ricardo van der Ende i en BMW M3. I kval 2 – för Am-förare – körde Erik Behrens in som femma totalt.

GT4 European Cup kör i år tillsammans med italienska Ginetta G50 Cup, vilket betyder att det upprättas en resultatlista totalt och en för vardera kategori. Båda biltyperna är GT4 men i Ginetta Cup kör man på Yokohama medan GT4 Cup använder Hankook. I lördagens tävling – som kördes på kvällen – segrade Manuele Lasagni/Alessandro Bonacini i en Ginetta G50 Cup med van der Ende tillsammans med holländske prinsen Bernhard van Oranjie i en BMW som tvåa och vinnare i GT4 Cup. Roos/Behrens körde in som fyra totalt och tvåa i klassen.

Det andra loppet såg lovande ut för de svenska deltagarna men mot slutet tvingades Behrens styra in i depån med trasig styrservo. Jörg Viebahn/Bertus Sanders segrade i en Ginetta G50 som var anmäld i GT4 Cup. Nästa deltävling går på Zandvoort i juli.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark