Lovande brittisk debut för Sebastian Arenram

Sebastian Arenram visade lovande takter i sin debut i brittiska Ginetta GT5 Challenge. Efter att ha kvalat mitt i fältet – på en 16:e plats – gjorde han en fin start och jobbade sedan upp sig till en slutlig åttonde plats i mål. På vägen noterade han den fjärde bästa varvtiden. Shane Stoney jagade länge James Kellett och tog sig förbi efter en fräck manöver på utsidan i ett av banans luriga partier. Han vann sedan klart.

Vädret var typisk engelsk vår med regn och låga temperaturer. Men till andra heatet hade det torkat upp något, åtminstone i idealspåret. Något som gjorde omkörningar ännu svårare då det var mycket blött utanför linjen. Ett faktum som ställde till det för vissa av förarna. Tyvärr visade det sig att Sebastian skulle bli en av dem, då han fastnade i sanden utanför banan efter att tvingats väja för två snurrande konkurrenter. Fram till dess såg det riktigt bra ut där han befann sig i en grupp om fem bilar, vilka kämpade om fjärde plats. Shane Stoney – tävlande för Quattro Motorsport – segrade på nytt, före James Kellett, Century Motorsport.

På grund av vädret försenades hela schemat och det fick till följd att det tredje loppet för Ginetta GT5 inte hann genomföras. Men Sebastian Arenram och hans team Reflex kan ändå se tillbaka på en helg som lovar gott inför fortsättningen. Nästa anhalt är Rockingham den 28-29 april.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark