Lindström och Strid försvarade sina mästerskapstitlar i Ginetta

Falkenberg Classic
Niclas Lindström och Joakim Strid försvarade sina titlar i Ginettacupen.

Finalen för Ginetta GT5 Challenge kördes i Falkenberg tillsammans med Falkenbergs Classic. Jesper Prytz kom till finalen med ledning i mästerskapet med en poäng före fjolårssegraren Niclas Lindström. Prytz var laddad till tusen och han körde till sig pole inför första finalen. Lindström tog dock starten och sedan byggde han upp en lucka till Prytz som aldrig orkade svara. Lindström vann med fem sekunder före Prytz och Robin Lassander, som i sin tur var vann G20-klassen. Han hade dock fullt upp med att freda sig mot fjolårssegraren Joakim Strid. Stid kunde ändå dra på smilbanden, för andraplatsen räckte till att säkra seriesegern i G20-Cupen. Det var första gången i cupens nioåriga historia som en förare lyckades försvara sin titel.

Falkenberg Classic
Starten Race 2

I andra racet blev det ett liknande scenario. Lindström tog starten före Prytz och bakom dem var det stenhårt om segern i G20-Cupen. Lindström vann finalen och försvarade därmed sin titel i GT5 Challenge före Jesper Prytz. Niclas Harbig kom trea i mästerskapet.

Otto Gullberg vann G20-finalen före Lassander och Strid. Strid vann som sagt mästerskapet före Gullberg och Lassander.

Ginettaklassen har bjudit på väldigt fin racing under året med många omkörningar och täta kamper. Det är dessutom en relativt billig klass som erbjuder mycket racing för pengarna. Totalt deltog 23 förare under årets säsong. Det är ågra nya förare på väg in till nästa år och i så fall blir klassen en av de större i Sverige.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Falkenberg Classic
Jesper Prytz, Niclas Lindström och Niclas Harbig. 
Falkenberg Classic
Otto Gullberg, Joakim Strid och Robin Lassander.

 

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark