Kevin Blomberg – ännu en kartingförare till Ginetta.

Att gå från karting till Ginetta GT5 Challenge blir allt vanligare. Sportvagnsklassen med identiska Ginetta G40-bilar är en riktigt bra plattform för ambitiösa ungdomar. Senast i raden är 15-årige Kevin Blomberg, bosatt i Harplinge utanför Halmstad och tävlande för Helsingborg Karting Klubb. Kevin som kört karting sedan 2013 har många framskjutna placeringar i DM och SM. Han har även tävlat internationellt.

Varför Ginetta?

”Vi stod inför ett vägskäl där vi sålt det mesta av våra kartinggrejor. Nytt eller att redan nu byta till stor bil? Valet av Ginetta var logiskt då vi hört mycket gott om klassen – dessutom är det flera i vår klubb som redan kör Ginetta.”

Vilka är målsättningarna?

”Första året handlar om att lära, men visst siktar jag på att vara Topp-10 och samla poäng.”

Förutsättningarna för att lyckas med detta är mycket goda. I dagarna hämtar man en bil av 2018 års modell som kommer från Richardson Racing i England. Dessutom får man bästa tänkbara hjälp av Jan-Åke Stigborg och hans son Niclas Harbig, som båda har massor av kunskap från serien och biltypen. Niclas som själv tävlat fyra säsonger i Ginetta GT5 blir ett bra stöd när han nu går över i rollen som ”coach”.

Första möjligheten att känna på de andra i klassen blir den 12 april på Gelleråsen Arena. Då kör Ginetta en officiell testdag, en dag man delar med GT4 Scandinavia och Legends. Totalt är nu inte mindre än 22 bilar anmälda till årets GT5 Challenge och ytterligare en kommer att presenteras inom kort.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark