Kampen mellan Rydman och Strandberg som vi blev blåsta på…


Hampus Rydman kom till Anderstorp med fyra raka segrar i bagaget men den här gången skulle han få en utmanare. Förre mästaren och British GT-föraren Dennis Strandberg gjorde comeback i Blomstedt/Arenram´s G40 och visade under kvalet att han var en mycket skarp konkurrent. Dennis körde till sig pole position knappt före Hampus och allt var upplagt för en spännande kamp mellan två synnerligen snabba och meriterade förare.

Men det roliga tog slut innan det egentligen började då Dennis Strandberg uteslöts från kvalet efter att teamet kollat lufttrycket under parc ferme. Ett beslut som överklagades men sedan fastställdes, vilket fick till följd att han tvingades starta sist i båda loppen.

Det innebar att vi fick se två starka uppkörningar. Från 21:a till fjärde plats i det första loppet och upp till en femte i det andra för Dennis Strandberg. Samtidigt som Hampus Rydman kunde köra till sig ytterligare två överlägsna segrar. Sex raka vinster är mer än någon klarat av under Ginetta-klassens tolvåriga historia.

Anders Gustavsson försökte hänga på Rydman i båda heaten, men fick nöja sig med dubbla andra platser. Fina resultat som befäste hans position närmast Rydman i serien. Alexander Holmberg var en lite överraskande trea i förmiddagens tävling efter att mot slutet ryckt ifrån en hårt kämpande grupp som omfattade halvdussinet bilar. Strandberg var inte långt från en pallplats efter sin uppkörning och följdes närmast av Rasmus Hedberg, Daniel Andersson, Amalie Wichmand, Linus Ahlström, Niklas Kristiansson och Jonas Källström.

Daniel Andersson visade åter klass när han tog hand om tredje platsen i Race 2. Fjärde besöket på podiet för 16-åringen och en klar tredje plats i sammandraget. Linus Ahlström klarade precis fjärde plats före den anstormande Strandberg och övriga poängplatser kneps av Andreas Lundin, Rasmus Hedberg, Amalie Wichmand, Niklas Kristiansson och Filip Engdahl.

Nu får klassen en liten paus innan det är dags för klassiska Västkustloppet den 13-14 juli.

Sportvagnsfestivalen i Anderstorp
Ginetta kalender 2023
 • 12-13 maj
  Anderstorp
 • 3-4 juni
  Karlskoga
 • 8-9 juli
  Falkenberg
 • 12-13 augusti
  Karlskoga
 • 30 sept.-1 oktober
  Jyllandsringen
Arkiv