Jonas Källström går från Legends till Ginetta

Till gruppen av unga förare som väljer Ginetta sällar sig nu 24-årige Jonas Källström från Västerås. Jonas har ett gediget förflutet inom karting där han vann MKR-serien 2015 (KZ2) – den säsong som blev hans sista av 16 i denna bilsportform. Året därpå gick han över till Legends och mottog utmärkelsen ”årets rookie”. I 2017 års serie slutade han fyra.

När han nu satsar på Ginetta GT5 Challenge sker det med bästa tänkbara material, då han köpt Otto Gullbergs mästerskapsvinnande G40. En bil av 2015 års modell som Otto köpte i England förra hösten och som teamet och han själv hanterade på ett exemplariskt vis. På vägen mot mästartiteln vann Otto fem av de 1o deltävlingarna – en mer än tvåan Sebastian Arenram.

Frågan är hur långt det ska räcka för Jonas Källström kommande säsong? Att han har stora möjligheter att bli bästa ”rookie” i Ginetta är helt klart, men han får hård konkurrens då flera nya, lovande förare är på gång. Under 2017 var dansken Emil Dose  bäst placerad av de helt nya på en femte plats i sammandraget. Kan Jonas göra det lika bra eller ännu bättre? Det som talar för honom jämfört med de som kommer direkt från karting, är att han kört Legends i två år och kan alla banorna. 

En snabb genomgång av det väntade startfältet i Ginetta 2018 visar att hela 14 förare är under 30 år och inte mindre än åtta av dessa är tonåringar. Det är högst troligt att mästaren 2018 kommer från denna grupp.

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark