Jesper Ramsberg´s kurva pekar uppåt

Kanonloppet i Karlskoga med STCC & SPVM

Allt fler väljer Ginetta GT5 Challenge när de går från karting till större bil. Jesper Ramsberg är en av dem och efter att ha tävlat i kart från 2010, tog han i år steget till Ginetta G40. Artonåringen från Västra Frölunda började lugnt och metodiskt för att under senare delen av säsongen visa upp ett tempo i stort sett likvärdigt med de bästa. Vid finalen i Karlskoga kvalade han in som sexa – bara 37 hundradelar från pole – och tog sin bästa placering genom att köra in som fyra i årets sista tävling. Ett resultat som gav mersmak.

”Jag vet att det är möjligt att konkurrera med de bästa. Nu gäller det bara att prestera det sista för att nå upp till pallen.”

Inför 2018 är det en laddad Jesper Ramberg som har målet att sluta bland de sex främsta i sammandraget. Teamet är delvis nytt och bär namnet ”LM Motorsport” – med pappa Joakim och Markus Moberg som de drivande. Ett bekant företag inom motorsportkretsar med kända varumärken som Sabelt, Bell och Brembo. LM Motorsport kommer att använda tävlingarna som ett sätt att presentera sina produkter och man hoppas få extra draghjälp av Jesper´s insatser på banan.

Jesper Ramsberg är den 10:e tonåringen och den 20:e föraren totalt som anmäler sig till 2018 års Ginetta GT5 Challenge. Vilken annan svensk klass kan visa något motsvarande? Och detta drygt fyra månader innan premiären!

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark