Jämnt i toppen när Ginetta kommer till Kinnekulle Ring

Vårracet Mantorp Park

Efter en dryg månads uppehåll kommer Ginetta GT5 Challenge tillbaka med två ovissa tävlingar på Kinnekulle Ring i helgen. I G40-kategorin har två förare dominerat så här långt – Otto Gullberg som tagit fyra segrar och Sebastian Arenram med två första platser. Dom båda har ryckt ifrån i poängsammandraget och har ett gott försprång till Niclas Harbig och Anders Gustavsson på tredje och fjärde plats. Emil Dose är bäst av de helt nya förarna på en femte plats – en poäng före Alexander Holmberg som inte kör i helgen efter de skador han fick på sin bil när han tävlade i Holland för ett par veckor sedan.

I G20 handlar det om tre man. Joakim Stridh kammade noll senast på grund av en startkrasch i första kurvan – men leder ändå. Värste utmanaren Daniel Axelsson körde inte i Norge, så i och med Joakims sorti i Falkenberg kan man säga att situation dem emellan jämnats ut. Vi ska dock inte räkna bort Andreas Lundin som tagit poäng varje gång och i högsta grad kan utmana.

Fredagen är det fri träning för alla klasser medan lördagen bjuder på testpass och kvalificering. Båda deltävlingarna körs under söndagen och förutom banans luriga kurvor och krön kan vädret komma att spela en avgörande roll. Prognosen talar om både sol och regn, växlande förhållanden som ofta ställer till extra problem för förare och team.

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark