Jacob Kümmerling nykomling i Ginetta GT5

 

Allt fler unga förare väljer Ginetta GT5 Challenge. Senast i raden av tonåringar är Jacob Kümmerling från Vadstena som övertagit den G40 med vilken Marcus Annervi slutade tvåa förra året.

Jacob har tidigare kört Renault Clio i långlopp så debuten i de snabba och täta Ginetta-heaten blir en ny erfarenhet för honom. Han räknar dock med att hinna med minst två testdagar innan det är dags för premiären på Ring Knutstorp.

G40-bilen kommer att hanteras hemifrån gården där familjen har ett stort och välutrustat garage för ändamålet. Men under tävlingarna kommer man att ta hjälp av Annervi´s team och därmed blir Jacob stallkompis med danskan Amalie Wichmand, som gör sin andra säsong i Ginetta-serien.

Vi behöver lära oss en massa om bilen och klassen så ett samarbete med Marcus´ kunniga team var nästan en förutsättning, säger pappa Thomas, som förra året själv tävlade en del utomlands i en av familjens tre Clio Cup-bilar.

Med Jacob Kümmerling mönstrar Ginetta GT5 nu 23 förare och förhoppningsvis ansluter ytterligare en i nästa vecka. I så fall skulle det betyda att 24 av 25 existerande G40-bilar i landet kommer att tävla i årets serie.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark