Internationella toppförare i Swedish GT-premiären

baron_500x500

STCC-stjärnan Richard Göransson får tuff konkurrens på lördag när han debuterar i Ferrari på Mantorp Park. Tillsammans med Martin Nelson kör han en av Scuderia Autoropa´s Ferrari 458 Challenge Evoluzione och de tillhör favoriterna både i de separata loppen för AM- respektive PRO-förare samt i den gemensamma längre tävlingen över 50 minuter.

Motståndet kommer bland annat från några märkeskollegor. Italienaren Matteo ”Babalus” Santoponte – med förflutet bland annat inom EuroF3000 – kör med Christian Hobohm. Tommy Lindroth mönstrar tysken Björn Grossman som har många topplaceringar i Ferrari Challenge Europe samt i internationella GT-tävlingar. Minst lika bra rustad kommer Christian Kinch som har med sig förre Ferrari-mästaren, österrikaren Philippe Baron.

GTA-klassen innehåller också Patrik Skoog/Henric Skoog och Magnus Landell/Peter Lindqvist, båda i Porsche 997 – en modell som tidigare visat sig jämbördig i prestanda med Ferrari 458 Challenge.

GT4 bjuder på flera märken – Aston Martin Vantage, BMW M3, Chevron GR8, Ginetta G50, Lotus Exige Cup R och Porsche 911 GT4. Med tanke på att det är första helgen för serien är det svårt att utnämna några favoriter men Daniel Haglöf/Poker Wallenberg i Aston Martin Vantage och Hampus Rydman/Tintin Kanrell i Ginetta G50 blir säkert att räkna med. Tyvärr saknas den Aston Martin som Daniel Roos och Erik Behrens kör i European GT4. Vid premiären på italienska Misano fick bilen en del skador som inte teamet hann med att reparera till helgens tävlingar.

Swedish GT innehåller tre deltävlingar på lördag. Det första för AM-förare, det andra för PRO och båda dessa omfattar 25 minuter. Det dubbelt så långa loppet på eftermiddagen följer tidigare format med obligatoriska depåstopp och förarbyten.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark