Internationell GT-racing på Anderstorp Raceway

 

My_gamble_worked

Grand Prix-banan i Anderstorp har stått som värd för fler internationella tävlingar än någon annan nordisk racerbana. Inte mindre än sex deltävlingar i F1-VM kördes här åren 1973-1976 och än fler gånger kom VM-serien i roadracing på besök. Men listan över stora tävlingar är ännu längre med EM för sportvagnar, EM för standardbilar, BPR- och International Sportscar-serierna samt ETCC och WTCC .

Efter ett längre uppehåll är det nu dags för ny internationell atmosfär när Avon GT4 Trophy kommer på besök den 17-18 augusti – och tävlar tillsammans med Swedish GT. Kategorin heter GT4 och enkelt kan den beskrivas som produktions-GT-bilar där få modifieringar tillåts. En sportbilarnas motsvarighet till Grupp N.

GT4 har växt i Sverige allt sedan Swedish GT introducerades för några år sedan och nu får de svenska teamen mäta sig med de bästa från Euro-serien. Bland dessa finns bekante Duncan Huisman i en Chevrolet Camaro och hans landsman – veteranen Cor Euser – i en Lotus Evora. Totalt står 17 GT4-bilar på startlinjen och de får som vanligt sällskap av de snabbare ekipagen i GTA och de närmast jämbördiga i GTB.

En komplett startlista presenteras på denna sida när tiden för anmälan gått ut.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark