Hur långt kan Janne Flash Nilsson nå i Ginetta GT5 på Karlskoga?

Janne ”Flash” Nilsson

En av landets mest kända motorprofiler gästspelar i Ginetta GT5 under helgen. Janne Flash Nilsson med massor av framgångar i andra klasser har egentligen slutat med racing, men då tillfälle dyker upp är han inte sen att åter kränga på sig hjälmen. Han har gjort det i Legends och nu gör han det i Ginetta. Bakgrunden är den TV-serie som han leder tillsammans med Mats Karlsson, mer känd som Snickar-Matte. En rad kändisar tävlar mot varandra i olika bilar och nu har turen kommit till Ginetta. Inspelningen sker onsdagen den 19 augusti och tävlingarna på Gelleråsen Arena blir en del av programmet. Och det blir Janne själv som ska visa hur G40:n ska hanteras.

Hur långt hans insatser räcker mot favoriterna Hampus Rydman och Marcus Annervi återstår att se. Marcus som för övrigt hängde i Janne´s STCC-team som barn, och nu får fungera som rådgivare till den gamle STCC-mästaren när det gäller hur man ställer in en Ginetta GT5.

Sedan Falkenberg har förare tillkommit och bland dessa finns också Jesper Ramsberg och Jacob Kümmerling. Båda tog sig upp på prispallen under finalhelgen på Mantorp Park i höstas och har naturligtvis ambitioner att upprepa det på Gelleråsen Arena. 

Tidsschema hittar du här:

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark