Hoffsten Motor huvudsponsor för Ginetta

Inte nog med att Claes Hoffsten kommer att köra hela Ginettaserien i år, nu går Hoffsten Motor dessutom in som sponsor för Ginetta GT5 Challenge. Ett samarbete som bland annat innebär att företagets logotype hamnar på samtliga G40-bilars vindrutor.

Hoffsten Motor AB har sin verksamhet i Haninge och affärsidén är att erbjuda bra begagnade bilar av olika märken. Dessutom är man återförsäljare för nya Iveco. Familjen Hoffsten har i över 20 år jobbat med både reservdelar till bilar, däck samt försäljning av fordon.

Som många känner till är familjen Hoffsten nära förknippade med Alfa Romeo och det finns alltid ett antal av det italienska märket i saluhallen. Både nyare och äldre bilar. ”Alfa Romeo har alltid varit vår passion, allt sedan farfar köpte ny Alfa på 60-talet. Men numera försöker vi hålla ett brett utbud och har alltid mer än 100 bilar i lager. Hos oss kan man hitta de flesta märken och modeller”, berättar Claes Hoffsten.

Några Ginetta-bilar – förutom Claes´ tävlingsbil – lär vi dock inte finna i lokalerna. Möjligen den dag när vägversionen av G40 kan säljas i Sverige. Men satsningen på Ginetta-klassen bygger på andra grunder.

”Vi gillar motorsport och kul bilar. Ginetta-klassen är en närmast perfekt serie med bilar som är prisvärda och enkla att driva. Enhetsserier ger ju alla lika förutsättningar och jag kan inte se någon klass som är bredare och bättre än Ginetta i svensk racing. Att visa upp vårt eget varumärke i ett sådant sammanhang känns helt rätt!”

Bildtext: Pappa Ola Hoffsten finns oftast vid sonen Claes´sida under tävlingarna.

 

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark