Hampus Rydman fortsätter att segra

Starten av första Ginettaracet med Hampus Rydman som ledare direkt.

Pole Position, snabbaste varv och två segrar. Hampus Rydman fortsätter att dominera Ginetta GT5 Challenge och på Kinnekulle Ring under söndagen ledde han båda loppen från start till mål.

Men bakom honom var dramatiken desto större. Redan efter formationsvarvet kom kvaltvåan Jesper Ramsberg in i depån med en motor som bara gick på tre cylindrar. Felet visade sig vara en tändhatt som satt lös och var snabbt åtgärdat – men han förlorade ett varv och var därmed borta från kampen om de främre placeringarna. Alexzander Kristiansson var en annan som kammade noll när han snurrade från en andra plats – en incident som fick till följd att säkerhetsbilen kallades ut. Alexander Pfister som startat snabbt från sista led var plötsligt uppe på andra plats och höll den ända till slutvarven då Peter Wiborg tog sig förbi. Douglas Dahlström körde in som fyra före Niklas Kristiansson som ett tag låg tvåa, innan även han kände på hur det var att åka utanför själva banan.

Hampus Rydman ledde race två från start till mål.

I det andra heatet jagade Jesper Ramsberg dominanten Rydman loppet igenom och var sällan mer än två sekunder bakom. En bra revansch efter problemet i första tävlingen och detsamma kan sägas om Alexzander Kristiansson som slutade trea. Fyra var på nytt Douglas Dahlström före Peter Wiborg som ett tag låg trea men efter en utflykt utanför banan tappade två placeringar. Kevin Blomberg var sexa i båda loppen.

Pallen efter andra racet med Hampus Rydman som vinnare före Jesper Ramsberg och Alexzander Kristiansson.

De båda ”kändisförarna” Roddy ”Hero” Benjaminson och Mikaela Laurén körde var sitt heat och hade det inte helt enkelt vid denna premiär. Roddy tog sig i mål, tre varv efter medan Mikaela snurrade av och tvingades bryta. De återkommer till nästa tävling och har lovat att träna mycket innan dess.

I sammandraget ligger Peter Wiborg nu tvåa efter Rydman före Alexzander Kristiansson, som fortfarande leder Junior-RM.

Två helger och fyra tävlingar återstår i årets serie – på Mantorp Park 2-3/10 och Ring Knutstorp 9-10/10.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark