Hampus Rydman tillbaka i Ginetta!

Förre mästaren i Ginetta G20 Cup – Hampus Rydman – återvänder till klassen och kommer nästa år att köra full säsong i en Ginetta G40. Det var 2008 som Hampus vann serien efter en hård kamp med Ola Nilsson. Båda gick sedan vidare till snabbare bilar och för Hampus Rydman blev det en säsong i England i dåvarande Ginetta G50 Cup. Han återvände till Sverige 2010 och gjorde ett inhopp i Porsche Carrera Cup under finalen på Mantorp Park. Efter att ha kvalificerat sig som 8:a i det 21 bilar starka fältet, körde han i mål som sjua i Race 1. Han har sedan dess tävlat i Swedish GT och under 2012/2013 körde han Kari Mäkinen´s Ferrari 430 med fina resultat. Därefter blev det Ginetta G50 på nytt – denna gång i Double H-teamet – tillsammans med Tintin Kanrell. Samma bil användes 2015 när Hampus överlägset körde hem Modsport 2 i Sportvagnsserien.

Nu blir det ett steg neråt vad gäller fartresurser men knappast då det gäller konkurrens. Nästa års Ginetta GT5 Challenge ser ut att bli den tuffaste upplagan hittills och trots att Rydman är den mest meriterade i fältet, vill han inte se sig själv som favorit.

 • Givetvis vill man alltid vinna men det är många om det och flera av de unga kan bli svåra att slå. Vi får se när säsongen kommer igång…

Ginetta GT5 Challenge avgörs i 12 deltävlingar under sex helger och körs 2018 i samband med de största svenska tävlingar. Starten sker på Ring Knutstorp första helgen i maj.

Ginetta kalender 2024
 • 3-4 maj
  Anderstorp
 • 1-2 juni
  Karlskoga
 • 13-14 juli
  Falkenberg
 • 10-11 augusti
  Rudskogen, Norge
 • 28-29 september
  Jyllandsringen, Danmark